Diari Sindical de les Corts

El punt de vista de la secció sindical de l'STAS (antic STAPV-iv)

La capacitació lingüística per a les oposicions de les Corts

Un apunt anterior d’este diari sindical (veg. 19.06.2018) exposava la proposta de la secció sindical de l’STAS (Intersindical Valenciana) per a l’acreditació de la capacitació lingüística dels aspirants a funcionaris de les Corts. Eixa acreditació era una forma d’evitar exàmens innecessaris que, a més, permetia garantir un mínim de capacitació dels aspirants a funcionaris i, finalment, era una manera d’evitar la «desacreditació» lingüística promoguda per la Secretaria General de la institució, que tan sols havia oferit la possibilitat de fer un examen no eliminatori (és a dir, que permetia superar el concurs oposició i arribar a ser funcionari de carrera de les Corts amb un zero en coneixement de valencià).

Després que el president de les Corts, Enric Morera, decidira interessar-se per la qüestió (cosa que ha estat comentada amb més o menys encert en diversos diaris: El Mundo, Las Provincias, Levante, Vilaweb), Intersindical Valenciana ha fet pública la nota de premsa següent:

Intersindical Valenciana defensa el requisit lingüístic en la mesa negociadora del personal de les Corts

Davant recents informacions publicades als mitjans de comunicació en les quals s’afirma que els sindicats han pactat una proposta d’oferta pública d’ocupació (OPO) amb Les Corts que no garanteix el requisit lingüístic del valencià, Intersindical Valenciana, un dels sindicats present en la Mesa Negociadora del Personal de Les Corts, vol manifestar i fer públics els nombrosos entrebancs i l’actitud negativa envers la llengua per part de la representació de l’administració, que en cap moment ha volgut un disseny de procés selectiu que garantira el coneixement del valencià per a qualsevol persona que poguera treballar en la Institució Valenciana en què resideix el Poder Legislatiu a la nostra comunitat autònoma, és a dir: Les Corts Valencianes.

Aquest és un dels motius pels quals Intersindical Valenciana no ha signat l’OPO ni tampoc l’Acord de Gestió que la desenvolupa, en considerar que constitueixen un menyspreu sagnant a la nostra llengua, vulneren l’esperit, i la lletra, de l’Estatut d’Autonomia i de la Llei d’Us i Ensenyament del Valencià i, a més,  atempten contra el principi irrenunciable d’igualtat de drets lingüístics.

Saludem doncs, amb alegria, la revisió d’aquests acords, una mesura amb la qual s’ha optat, per la defensa de la llengua i dels drets lingüístics de totes les valencianes i els valencians. Malauradament en solitari, però, tot just això és el que ha fet Intersindical Valenciana durant tot el procés negociador. El que hem fet sempre, i el que continuarrem fent en el futur fins on siga necessari.

29 Juny 2018 - Posted by | 4 - Sindicats, Laboral, Oferta pública | ,

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari