Diari Sindical de les Corts

El punt de vista de la secció sindical de l'STAS (antic STAPV-iv)

OOP 2018: acreditació del valencià

La secció sindical de l’STAS (Intersindical Valenciana) de les Corts ha estat fent diverses propostes per a millorar la valoració del coneiximent del valencià dels aspirants que participen en les futures convocatòries de provisió de llocs de treball.

En esta línia, els tres sindicats CCOO, UGT i Intersindical van firmar un acord que proposava:

Base 5. Processos de selecció
En el procés de selecció per a accedir a places de qualsevol tipus de personal de les  administracions valencianes s’ha d’acreditar el coneixement de valencià en el grau que es determine reglamentàriament, respectant el principi de proporcionalitat i d’adequació entre el nivell d’exigència i les funcions corresponents.

Per tant, seguint eixa línia, en coherència amb les reclamacions socials i polítiques històriques i actuals (veg. STEPV, CDLPV, Escola Valenciana), vam intentar que la dinàmica de les Corts en este aspecte s’ajustara per a millorar la valoració de la capacitació lingüística dels aspirants. La proposta de la secció de de l’STAS (Intersindical Valenciana) va ser:

Coneiximent de valencià:
El grau de coneiximent de valencià determinat per a cada convocatòria s’acreditarà amb els certificats oficials pertinents, que eximiran de la realització de l’examen. Els aspirants que acrediten el grau requerit rebran la qualificació d’apte.
Les persones que no puguen acreditar el grau de coneiximent exigit en cada convocatòria hauran de fer l’examen de valoració del domini del valencià, que tindrà caràcter obligatori i eliminatori. L’examen s’ajustarà al perfil lingüístic establit i determinat en cada convocatòria d’acord amb les funcions dels llocs de treball. La qualificació de l’examen serà d’apte o no apte.

És a dir, es tracta una proposta que garantix l’acreditació del nivell mínim de coneiximent. A més, les persones que encara no tinguen eixa acreditació tenen l’oportunitat d’aprovar un examen per a demostrar eixe nivell i poder continuar amb l’oposició.

Davant de les mancances de la proposta de la Secretaria General de les Corts, que discorden de les propostes polítiques i sindicals en esta qüestió, fins i tot la premsa (Las Provincias, 18.06.2018) ha ressaltat que la gestió de la Presidència de les Corts no s’ajustava a les línies d’actuació reivindicades permanentment pel partit d’Enric Morera. El president i la Mesa de les Corts tenen encara la peça al teler.

19 Juny 2018 - Posted by | 4 - Sindicats, Laboral, Oferta pública | ,

1 comentari »

  1. […] apunt anterior d’este diari sindical (veg. 19.06.2018) exposava la proposta de la secció sindical de l’STAS (Intersindical Valenciana) per a […]

    Retroping per La capacitació lingüística per a les oposicions de les Corts « Diari Sindical de les Corts | 29 Juny 2018 | Respon


Deixa un comentari