Diari Sindical de les Corts

El punt de vista de la secció sindical de l'STAS (antic STAPV-iv)

Els exemples que no haurien de donar les Corts

Una vegada més, la institució on treballem apareix en els mitjans de comunicació per motius ben diferents d’aquells que desitjaríem. No ha estat per haver creat una guarderia, ni per haver instal·lat sistemes d’aprofitament de l’energia solar, ni de reaprofitament de l’aigua, ni per haver adoptat mesures d’estalvi energètic, ni tan sols per la previsió de fer un edifici nou que impulse totes eixes opcions i altres de caràcter sostenible ambietalment i socialment.

No, la notícia, segons ho reflectix el diari El País (Miguel Olivares, «Las Cortes, al servicio del presidente», 07.06.2008) és:

Ni la publicitat institucional, ni la pobra exposició commemorativa que hi ha al vestíbul del palau dels Borja, ni el vídeo institucional que difon la pàgina web de les Corts —exclusivament en castellà i amb un cotxe de fórmula 1 com a paradigma de progrés— pal·liaren la fredor de l’acte.

Cal indicar, a més, que l’exposició inclou sis panells, quatre només en castellà i dos amb algun text sintèticament en valencià. És a dir, una ben pobra aplicació real de les més o menys exaltades declaracions lingüístiques dels diputats de la cambra, que semblen realment incapaços d’abandonar el partidisme lingüístic i la discriminació sistemàtica —en tants graus com es vullga— dels valencianoparlants. Com a exemple més llampant i lamentable, la pàgina web de la institució dedicada a les «Corts Infantils», que no té versió en valencià. ¿Eixe és el futur que han pensat alguns per al valencià?

10 Juny 2008 - Posted by | General | , ,

1 comentari »

  1. […] mesos reglamentaris encara no respost al demandant—, a més d’altres gestions. Són «els exemples que no haurien de donar les Corts». L’entrada va ser escrita per Boronat Cogollos, publicada en 17 novembre 2008 at 22:54, alçada […]

    Retroping per Diari per a tècnics lingüístics » Algunes excuses per a la discriminació lingüística | 17 Novembre 2008 | Respon


Deixa un comentari