Diari Sindical de les Corts

El punt de vista de la secció sindical de l'STAS (antic STAPV-iv)

Les Corts i el cant coral

Marina Albiol, secretària.
El dia 14 de juny començava la setena legislatura i la imatge més impactant era la demostració que totes les idees i reivindicacions democràtiques poden tindre representació en el parlament valencià. I això, a pesar llast percentual de la barrera del 5 % a tot el país o del fet que les llistes bloquejades amb què es consagren els diputats són un pedaç de representativitat heretat de la transició i que la higiene democràtica hauria de modificar —tal com han fet en la majoria dels països europeus, amb algunes evocadores excepcions com Romania o Bulgària, tal com li explicava anit Josep Maria Colomer en La Nit al Dia a Mònica Terribas.

Parlant doncs de diversitat, Marina Albiol féu ben correctament de secretària de la mesa d’edat amb la seua samarreta que anunciava un futur republicà. Els fets, per tant, ens han de guiar a l’hora de jutjar les persones. Les aparences, l’aspecte, són indicadors que també ens informen, però, tal com s’esdevé amb la informació dels mitjans de comunicació, hem de saber llegir-los o escoltar-los, perquè molts vestits impecables de marques pomposes són precisament els instruments que amaguen negocis bruts —ambientalment o èticament— o idees tèrboles.

Jurament de Francisco Camps Ortiz
I hui, 27 de juny, ha jurat Francisco Camps Ortiz el càrrec de president de la Generalitat per segona vegada consecutiva. La cerimònia ha tingut tots els ets i uts. Les Corts comencen una nova legislatura amb la inclusió de música coral —del cor de la Generalitat— després que la presidenta de la cambra, Milagrosa Martínez, cloguera la sessió. Era una cosa aixina com «per a ofrenar noves glòries a Espanya», que és la lletra de l’himne valencià. Nosaltres ens conformarem si ens ofrenen —als valencians, als espanyols i a tot el món— diàleg i acords d’avantguarda social, tal com la relació de llocs de treball pendent —que els sindicats teníem bastant consensuada—, per dir alguna cosa. Desitgem que realment remoregen eixos himnes de pau.

27 Juny 2007 Posted by | General, Laboral | Deixa un comentari