Diari Sindical de les Corts

El punt de vista de la secció sindical de l'STAS (antic STAPV-iv)

La Intersindical rebutja les retallades

Els sindicats de la funció pública rebutgen les retallades i anuncien mobilitzacions per a divendres

Intersindical Valenciana, UGT, CCOO, CSI-F i FSES convoquen concentracions davant els centres de treball el divendres 13 de 10:00 a 10:30. Hi haurà també concentracions a les 12:00 davant la Delegació del govern de València i la Subdelegació d’Alacant.

El nou pla de retallades presentat avui pel president del Govern, Mariano Rajoy, constitueix segons el parer dels sindicats amb presència a la Mesa General de la Funció Pública Valenciana (UGT, CCOO, CSI-F, FSES i INTERSINDICAL VALENCIANA) una agressió sense precedents, no ja als drets de les empleades i empleats públics, sinó al conjunt de persones treballadores, persones en atur i, especialment, als fonaments que van fer possible la Constitució, i la pròpia democràcia.

El govern acata les imposicions directes realitzades després del rescat del sector financer

Sota l’excusa de la crisi es pretén vulnerar una vegada més la llei, és a dir, l’Estatut Bàsic dels Empleats Públics, aprovat per absolut consens de tot l’arc parlamentari el 2007. Se substitueix el dret a la negociació coŀlectiva per la imposició autoritària. I això es fa per acatar les imposicions directes realitzades després del rescat del sector financer espanyol.

La suspensió de la paga de Nadal, la destrucció d’un important nombre de llocs de treball públics, l’anunci d’un nou increment en la jornada de treball, per justificar l’acomiadament del personal interí i temporal, etc, sembla que són, amb la resta de mesures anunciades per Rajoy, les condicions que imposa la UE per al citat rescat financer.

Per això, davant tals agressions, els sindicats hem convocat amb caràcter d’urgències concentracions a les portes de tots els centres de treball de les diferents administracions públiques i empreses del sector públic el proper divendres, 13 de juliol, de 10 a 10:30 hores.

Així mateix, es realitzaran concentracions a les 12:00 a València i Alacant davant la Delegació del Govern (c/ Colom) i la Subdelegació del Govern (pl. Muntanyeta), respectivament.

La setmana vinent hi haurà reunions d’abast estatal per preparar les mobilitzacions a desenvolupar.

Concentració contra les retallades en educació

Per altra part, el mateix divendres 13 de juliol, a les 10:00, està convocada una concentració per part de la Coordinadora de Professorat Interí, de la qual forma part STEPV – Intersindical Valenciana, al Palau de la Generalitat. Aquesta concentració es fa per oposar-se a les retallades en educació i als acomiadaments de professorat interí. La concentració es farà a les 10:00 i des d’allí anirem fins la Delegació del Govern del carrer Colom per participar en la concentració unitària convocada per tots els sindicats de les administracions públiques.

València, 12 de juliol de 2012

12 Juliol 2012 - Posted by | General, Laboral, Mobilitzacions |

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: