Diari Sindical de les Corts

El punt de vista de la secció sindical de l'STAS (antic STAPV-iv)

Els treballadors i les ordres il·legítimes

El diari El País (28.09.2008 dg.) ens aporta un petit però interessant article titulat «Negar-se a complir una ordre». No indica l’article la mena d’empresa on ens situem, però la qüestió és que, d’acord amb la resposta elaborada per Datadiar.com els treballadors no s’han de negar a complir les ordres de l’«empleador o persona en qui delegue», i que, en qualsevol cas, sempre poden recórrer als tribunals de justícia. El fragment més interessant és el següent:

No obstant això, les ordres del patró han d’estar dins de les seues atribucions i en consonància amb la legalitat, i només poden ser desobeïdes en casos excepcionals (quan siguen manifestament il·legals, suposen una vexació o un risc físic per al treballador, siguen extralaborals, o clarament infundades i la seua execució tinguera un resultat danyós i atemptara contra el prestigi professional del treballador).

Certament, estem segurs que eixa actuació dels patrons només es produïx excepcionalment. Amb tot, si arribara el cas, convé tindre present que hi ha límits a les intromissions laborals i professionals il·legítimes en la tasca dels treballadors.

30 Setembre 2008 - Posted by | General, Laboral |

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: