Diari Sindical de les Corts

El punt de vista de la secció sindical de l'STAS (antic STAPV-iv)

Les Corts i la motivació laboral

A partir de l’article de Lola Vidal «Un sueño para motivar» (El País, 11.05.2008) insistirem una mica més en els aspectes de les millores laborals que no pertanyen tant a la remuneració econòmica com a la millora professional, a la implicació i a la qualitat de la nostra faena.

En eixe aspecte podem destacar un aspecte de l’article esmentat:

Un treballador desmotivat genera problemes d’improductividad, d’insatisfacció en el client i pèrdues per a l’empresa. Conscients d’això, les organitzacions s’esforcen cada vegada més a cercar fórmules capaces de corregir aquesta tendència. L’escenari de cinc anys a aquesta part en matèria de compensacions i beneficis ha canviat molt. Abans, els empleats reclamaven millors sous. Avui els incentius passen per exemple, per involucrar als treballadors en la recerca d’àrees de millora, la resolució de problemes i la presa de decisions per a incrementar el seu nivell de compromís. Per a motivar les persones, cal implicar-les en un somni, una il·lusió o una passió (visió), oferint les eines necessàries perquè puguen crear coses i per a canviar, facilitant-los l’acció. Per a assolir eixa confiança de forma estable, la solució és oferir-los un plantejament de col·laboració, un guanyar-guanyar entregat, sense paternalismes, i amb una vocació real d’unir els objectius a llarg termini.

A les Corts, per no parlar dels diputats que només han de tindre la «motivació» de la disciplina de vot —atemptat contra la democràcia i la responsabilitat que hauríem de poder valorar algun dia—, els mateixos treballadors i treballadores podem buscar la motivació i la involucració «en la recerca d’àrees de millora, la resolució de problemes i la presa de decisions», podem buscar i buscar, i ens perdrem buscant-la.

¿I com es pot aconseguir eixa motivació?:

Per a reforçar el sentiment de motivació dins de la plantilla ha d’existir una alineació entre les metes organizacionals i personals. O el que és el mateix, és important explicar de quina manera els treballadors poden obtenir beneficis individuals, al mateix temps que beneficien al conjunt. No es tracta de premiar els projectes que generen més estalvi, sinó els que contribuïxquen en major mesura a millorar l’esperit de participació i al canvi de cultura de l’organització, a més d’utilitzar metodologies i maneres de treball d’acord amb les directrius de l’empresa. Proveir oportunitats d’aprenentatge i de millora d’habilitats és, finalment, altra basa que incrementa el nivell de compromís i participació dels treballadors.

Ara mateix ens ha costat més de quatre mesos resoldre la provisió en interinitat d’un lloc de transcripció correcció a causa d’una reglament que fa anys i panys que demanem que es modifique, però es veu que els responsables de la qüestió deuen estar desmotivats. La resta, això, buscant la motivació reflexionant sobre la carrerar professional, la relació de llocs de treball que s’hauria d’haver modificat abans, les comissions que no es creen i les que no es convoquen. Tenim matèria per a motivar-mos…

22 Mai 2008 - Posted by | General, Laboral |

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: