Diari Sindical de les Corts

El punt de vista de la secció sindical de l'STAS (antic STAPV-iv)

Millores ACT: canvi de torn per maternitat

És sabut que és millor fer les coses espai i amb bona lletra, així, tot i que acabem d’estrenar com aquell que diu l’acord de condicions de treball, hem obert una nova categoria temàtica, «Millores ACT», a fi d’anar-hi afegint les propostes que poden servir per a millorar l’acord quen toque revisar-lo.

Obrim la secció, doncs, amb un article aparegut en el diari El país (dg. 20.05.2007; respostes elaborades per l’equip juridicolaboral de datadiar.com):

Canvi de torn per maternitat

Treballe en una empresa en el torn de la vesprada i m’agradaria canviar al torn del matí per a poder atendre el meu fill. ¿Podria sol·licitar-ho?

Després de la llei orgànica per a la igualtat efectiva de dones i homes, l’Estatut dls treballadors recull expressament el dret del treballador a adaptar la durada i distribució de la jornada de treball per a fer efectiu el seu dret a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral en els termes que s’establixquen en la negociació col·lectiva o en l’acord amb l’empresari, respectant, en qualsevol cas, el que s’establix en la llei. Per tant, les possibilitats per a canviar el torn de treball depenen d’allò que s’haja establit en el conveni col·lectiu o de l’acord a què arribe amb l’empresari.

Si el conveni col·lectiu no fixa res en eixe aspecte i l’empresari es nega al canvi, hauran de ser els jutjats socials els que solucionen el conflicte. En este sentit, la tendència de la jurisprudència actual es sol decantar per la solució més beneficiosa per al menor, a fi que reba la millor atenció possible.

21 Mai 2007 - Posted by | General, Laboral, Millores ACT

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: