Diari Sindical de les Corts

El punt de vista de la secció sindical de l'STAS (antic STAPV-iv)

Els triennis i el personal interí

Reproduïm a continuació un missatge rebut des de l’STAPV-iv:

Triennis per al personal interí

La conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques ha posat en marxa a partir de hui el sistema informàtic que permet demanar el reconeixement dels triennis al personal funcionari interí. Podeu utilitzar-lo punxant en el següent enllaç:

Triennis del personal funcionari interí

Ho fa a causa de l’entrada en vigor de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP), que en l’article 25 resa com segueix:

1. Los funcionarios interinos percibirán las retribuciones básicas y las pagas extraordinarias correspondientes al Subgrupo o Grupo (…).
2. Se reconocierán los trienios correspondientes a los servicios prestados antes de la entrada en vigor del presente Estatuto que tendrán efectos retributivos únicamente a partir de la entrada en vigor del mismo.

Per tant, es reconeixen «los trienios correspondientes a los servicios prestados», sense major especificació, per la qual cosa cal entendre que es tracta del mateix sistema de reconeixement que als funcionaris de carrera.

Tanmateix, algunes coses no quadren en la lectura que fa la Direcció General d’Administració Autonòmica d’aquesta norma. Sembla que han optat per la lectura més restringida, reconeixent només el temps treballat com a personal funcionari interí, i no els períodes que hom pot haver treballat com a personal laboral o com a personal funcionari de carrera en un altre grup o administració.

Així, per exemple, ens trobem que al personal que és funcionari de carrera del grup D, i que ara està treballant d’interí en el grup A, només li reconeixeran el temps com a interí, mentre que els triennis reconeguts en el grup D no se li van a pagar. De manera que trobem la contradicció que un interí de sis anys del grup A cobrarà dos triennis (als que té dret, per supost), mentre que un interí de tres anys de l’A que abans ha estat dotze com a funcionari de carrera en el D solament cobrarà un trienni del A, i ni un duro dels quatre triennis del grup D.

STAPV-Intersindical Valenciana entén que no hi ha res que avale la interpretació restringida, per la qual cosa anima al personal afectat a demanar el reconeixement dels serveis prestats en la seua totalitat, i que s’apliquen les normes generals del reconeixement dels triennis al personal funcionari de carrera. Per a qualsevol dubte o consulta, teniu a la vostra disposició els telèfons del Sindicat, els correus electrònics i el servei STAPV respon.

15 Mai 2007 - Posted by | General, Laboral, Retribucions

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: